Veliki svjetlosni spektakl počinje u petak 24.06.2016. u 21:00 vizualnom čarolijom iz mora. Parkour media će iz mora na 500 četvornih metara dizati hologram na kojem će se pojaviti album s fotografijama Primoštena.

Zbog značaja i specifičnosti privatnog smještaja Šibensko kninske županije te činjenice kako se povećanjem kvalitete smještaja u postojećim kapacitetima i podizanjem razine usluga mogu stvoriti preduvjeti za jačanje te produženje glavne sezone, Turistička zajednica Šibensko kninske županije je u suradnji sa sustavom lokalnih turističkih zajednica pokrenula  projekt Označavanja kvalitete (labelling) u obiteljskom smještaju pod marketinškim imenom „Like HOME.

Riječ je o skupini standarda i mjerila kojima se želi stvoriti nova osnova za povezivanje nositelja obiteljskog smještaja, o nadopuni postojećeg sustava kategorizacije s ciljem povećanja konkurentnosti i razine kvalitete apartmana, soba i kuća koje se privatno iznajmljuju.

Budući da na području Šibensko kninske županije postoji veliki broj kvalitetnih jedinica obiteljskog smještaja, TZ Šibensko kninske županije objavljuje Javni poziv iznajmljivačima za ulazak u klub kvalitete.

Od 17. lipnja ulazimo u proces certificiranja, te pozivamo sve privatne iznajmljivače koji ispunjavaju kriterije projekta se prijave s propisanom dokumentacijom do 08. srpnja 2016.g. u turističku zajednicu i postanu članovi kluba kvalitete „Like HOME“ te time ostvare dodatnu promidžbu putem kanala Turističke zajednice Šibensko kninske županije poput službenih internetskih stranica, tiskanih materijala te distribucije putem turističkih sajmova ili prezentacija.

Uvjeti za članstvo u sustavu “Like HOME” možete preuzeti na linku:

animacijsko pismo Like HOME LIKE HOME – o projektu Like HOME-priopcenje (3)

Hrvatska reprezentacija koja će predstavljati Republiku Hrvatsku na svjetskom robotičkom natjecanju Robo Cup 2016. godine koje se održava u Leipzigu u Njemačkoj, održava svoje pripreme za natjecanje u Primoštenu. Pozivamo sve zainteresirane da dodete u subotu, 18. lipnja, u 18 sati na Trg Rudina te vidite što su nam sve mladi reprezentativci pripremili, uz pomoć primoštenskih mališana.

Upute iznajmljivačima koji obavljaju usluge smještaja u domaćinstvu u 2016. godini možete preuzeti klikom na navedeni link: Upute za iznajmljivace 2016

Dragi iznajmljivači,

ovim Vas putem želimo obavijestiti o Vašoj obvezi vezanoj uz Zakon o boravišnoj pristojbi (NN br. 152/08).

Naime, ukoliko boravite u svojoj kući ili stanu za odmor na području Primoštena, dužni ste u Turističkoj zajednici općine Primošten izvršiti prijavu dolaska te platiti boravišnu pristojbu. Kao vlasnik kuće/stana za odmor morate nam dostaviti odgovarajući dokaz o vlasništvu (kupoprodajni ugovor, izvadak iz zemljišnih knjiga, rješenje o nasljeđivanju, rješenje o utvrđivanju posebnog poreza na kuće/stanove za odmor, rješenje o ozakonjenju nezakonito izgrađene zgrade, zbirne evidencije nadležnih tijela i sl.), osobnu iskaznicu i OIB.

Vlasnici kuće ili stana za odmor koji su fizičke osobe mogu izabrati žele li boravišnu pristojbu za sebe i članove svoje uže obitelji platiti u paušalnom iznosu ili za svako ostvareno noćenje u toj kući ili stanu za odmor. Način plaćanja boravišne pristojbe u navedenom slučaju mogu izabrati sami vlasnici-obveznici najkasnije do 15.07. tekuće godine. Vlasnici kuće ili stana za odmor za sve ostale osobe (tzv. prijatelji) plaćaju boravišnu pristojbu za svako ostvareno noćenje u toj kući ili stanu za odmor.

Ako vlasnik kuće ili stana za odmor nije evidentirao svoj objekt za plaćanje boravišne pristojbe u paušalnom iznosu do 15. srpnja tekuće godine, gubi pravo izbora načina naplate boravišne pristojbe (odnosno da li paušalno ili po noćenju) te će sve osobe koje će boraviti u tom objekte biti dužne plaćati boravišnu pristojbu po svakom ostvarenom noćenju.

Dragi iznajmljivači, molimo Vas da nas kontaktirate do 15.07. (što ranije to bolje) kako bi na vrijeme evidentirali Vaš objekt u sustavu eVisitor. Sve tražene dokumente (dokaz o vlasništvu, osobnu iskaznicu i OIB) možete nam skenirane poslati na e-mail adresu: [email protected].

Za sva pitanja, možete nas kontaktirati na telefon: 022 571 111 ili na e-mail.

Vaša TZ

 

VIKENDAŠI

Pozivamo Vas na festival “Glazbeni kampus Prijatelji” koji će se održati 17.-19.06.2016. u Primoštenu, na plaži Mala Raduča.

13335736_302256486772041_1029338802471455863_n

Svi ste pozvani!

Dragi iznajmljivači,

Možete preuzeti primjere cjenika, kućnog reda,zabrane konzumiranja alkohola u apartmanima te načine podnošenja prigovora klikom na sljedeći link:

PRIGOVORI Zabrana alkohola Kucni red web CJENIK