Natječaj 2023

Na temelju članka 22. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma (NN 52/19, 42/20), te članka 43. Statuta Turističke zajednice Općine Primošten direktorica Turističke zajednice raspisuje:

N A T J E Č A J za sezonsko radno mjesto – informator

1 izvršitelj

Natječaj-informator

 

Vidikovac Gaj

Vidikovac Gaj, kip Gospe od Loreta

Ne propustite novouređenu atrakciju primoštenske ponude, Vidikovac Gaj koji oduzima dah.

U centralnom dijelu je dizajniran i postavljen impresivan i najljepši kip posvećen Gospi od Loreta, inače zaštitnici stanovnika općine Primošten postavljen 2017. godine.

Vidikovac Gaj ide korak dalje, ili bolje rečeno, jednu razinu više sa novim uređenjem i proširenjem. Vaš dolazak će imati brži i jednostavniji pristup, osiguran je veći parking na koji od sada mogu doći i autobusi. Otiđite do vrha i pogledajte impresivnu panoramu šarmantnog Primoštena, nenadmašan pogled na otoke šibensko kninske županije, i najljepše prizore zalazaka sunca. Iz drugog kuta možete vidjeti poznate vinograde Bucavac, i našu marinu Kremik.

Tražite li nova iskustva koja će vam se urezati u sjećanje odvojite jedan dan i  doživite iskustva s Vidikovca Gaj hvatajući zadivljujuće poglede na horizont.  Na vidikovcu Gaj se još nalazi moderni Madona bar i suvenirnica, a od prošle godine je uvršten u  dio rute Camino Šibenika- Puteva sv. Jakova hrvatske i europske mreže , koji prolaze kroz predivne dijelove maslinika i plaža.

Popis ljetnih zabavnih događanja već najavljenih za ovu sezonu su:

23.lipnja – Matija Cvek

7.srpnja – Tea Smolić Ročak

21.srpnja – Alan Hržica

11.kolovoza – Sergej Četković

A pratite našu stranicu Visit Primosten te stranicu auroraclub.hr za ostale koncerte koji će tek biti najavljeni!

Vidimo se! 🙂

Camino Šibenik

Camino Šibenik predstavljen na međunarodnom kongresu u Španjolskoj

 

Tijekom konferencije u Španjolskoj dana 23.04.2023. hrvatska Bratovština sv. Jakova predstavila je Camino Šibenik, kao i druge hrvatske Camino rute te bogatu hrvatsku Camino baštinu. Naime, hodočasnici pješače Putem Sv. Jakova iz Šibenika još od 1203. godine. Prije tri godine pokrenut je projekt obnove ovih srednjovjekovnih hodočasničkih ruta i od tada je Camino rute u Hrvatskoj prošlo više od 3300 hodočasnika na pet obnovljenih dionica među kojim je i Camino Podravina. Do kraja 2023. godine Bratovština svetog Jakova namjerava predstaviti još šest etapa, uključujući Brač, Korčulu, Gorski kotar, južnu Istru, kao i Camino rutu koja povezuje Dubrovnik i Međugorje.

Camino Šibenik dio je hrvatske i europske mreže Puteva sv. Jakova prolazi kroz prekrasni krajolik maslinika, vinograda i plaža Šibensko-kninske županije. Ova dionica hrvatskog Camina započinje kod crkve sv. Jakova u Marini, i nastavlja se preko Rogoznice, Primoštena, Vrpolja, Šibenika, Vodica, Tribunja sve do Pirovca.

“Hrvatske Camino rute nude jedinstveno i fascinantno iskustvo, temeljeno na više od 820 godina hrvatske Camino baštine, i bili smo oduševljeni što smo ga imali priliku podijeliti s međunarodnom Camino zajednicom na ovom kongresu,” rekla je Lovorka Korica, voditeljica projekta u Bratovštini sv. Jakova.

Pečati za hodočasničku putovnicu mogu se podići u uredima turističkih zajednica Šibenika, Marine, Primoštena, Rogoznice, Vodica i Pirovca.

Hodočasnička putovnica dostupna je putem webshopa.

Sve korisne informacije o Caminu možete pronaći na službenoj stranici caminocroatia.com/hr/.

 

Stoljetna proslava Gospe od Loreta, zaštitnice Primoštena ove godine okupiti će brojne posjetitelje.
Proslava najdražeg dana u godini i povijesno značajnog blagdana koji ujedno predstavlja i Dan Općine Primošten vraća se u velikom stilu.
Posebno nas veseli činjenica što ćemo ove godine moći svi zajedno proslaviti i svojim prisustvom uveličati dan Gospe od Loreta.
Slavlje započinje u utorak, 9. svibnja sa sv. misom i tradicionalnim paljenjem svitnjaka, nakon čega slijedi vatromet i nastup mladog glazbenika Stjepana Lacha na glavnoj pozornici, Trgu Rudina (besplatan ulaz).
10. svibnja, u srijedu započet će Svečana procesija kroz mjesto u 10:30 sati, te nakon procesije slijedi misno slavlje. Kada završi misno slavlje, čeka nas nastup Puhačkog orkestra Primošten uz tradicionalno primoštensko kolo predvođeno Udrugom građana Općine Primošten-KRČ, te zakuska ispred Turističke zajednice.
Ovim putem pozivamo sve mještane, štovatelje Gospe od Loreta, sve stanovnike županije Šibensko – kninske, ali i osobe iz drugih županija koji su u mogućnosti da dođu do Primoštena, isto tako pozvani su svi naši dnevni posjetitelji i turisti da sa nama proslave našu Gospu od Loreta.
Dobrodošli❗️❗️❗️